Saturday, January 21, 2006

Kiymali Borek

Malzemeler

Boregin ici icin:

  • 250gr kiyma
  • 2 adet orta boy sogan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy papates

Boregin Disi icin:

  • 1 paket margarin
  • Ortalama 3 veya 4 yufka

Yapilisi

Boregin ici:

1-Ilk once 2 adet orta boy patatesi bir tencerede iyice haslayin.

2- 2 adet orta boy sogani dograyip yag ile iyice kavurun bundan sonra 2 adet kiyilmis sivri biberide ekleyin onuda kavurduktan sonra 250gr kiymayi da ilave edip kiymayida iyice kavurun.

3-Hasladiginiz patatesleride bu karisimin icine rendeleyip biraz birlikte kavrulduktan sonra ocaktan alin.

Disi icin:

1-Once 1 paket margarini yagda eritip sogutun.

2-Bir yufkayi once yayiyoruz ve uzerine erittigimiz margarini suruyoruz 2 tarafini ortada birlesecek sekilde kapiyoruz yan taraflarida ayni sekilde kapatip birlestiriyoruz( buarada katladigimiz katlarada erittigimiz margarini suruyouz)yaptigiz sekilde kare sekli meydana cikiyor.Bu kare seklide bicak yardimiyla 4'e boluyoruz.Bu karelerin ortasinada harci koyuyoruz ve bohca seklinde kapatip kapanan taraf alta gelicek sekilde firin tepsisine diziyoruz ve uzerine yumurta sarisi suruyoruz.Diger yufkalarada ayni islemi yapip firin tepsisine ilave ediyoruz.

Not:1-Yufkaya bol margarin surmek boregin citir citir olmasini sagliyor.

2-Bu boregi isterseniz parca etlede yapabilirsiniz.Icine konserve bezelyede ekliyebilirsiniz.Eger boyle yaparsaniz talas boregi gibi olacaktir.

Afiyet Olsun.

Sevgiler...

2 Comments:

At 12:02 AM, Blogger Pitircik said...

Merhaba Ceren,
Cok kolay ve lezzetli bir borek yapmissin. Ben de bu boregi milfoy hamuru ile yapiyorum. O zaman da citir citir oluyor. Ellerine saglik.

 
At 7:37 AM, Blogger ceren said...

Merhaba Pitircik,
Evet dedigin gibi cok kolay bi borek o yuzden zevkle yaptim.Milfoy hamuruylada guzel olur aklima gelmemisti onuda bi deneyim yakinlarda.
Sevgiler...

 

Post a Comment

<< Home